Klasser

- Da vi ærer den traditionelle yoga, vil alle vores klasser indeholde pranayama, shavasana/meditation. 

Alle vores klasser er bygget op så alle kan deltage, om du her helt ny inden for yoga, eller du har praktiseret i mange år. Det handler om at finde indtil din essens og ikke om du kan udføre svære asanas. 


Ashtanga

- Ashtanga består af 6 serier, hvor det kun er 'primary series', vi fordyber os i. Vi holder fast i ashtanga- traditionen, dog med modifikationer, så alle kroppe og niveauer kan deltage. Ashtanga er en fysisk udfordrende yoga-klasse, som er meget dynamisk. 

Du vil opleve, at du opbygger styrke, udholdenhed og fleksibilitet og lærer at synkronisere din vejrtrækning til stillingerne. Styrk din disciplin og koncentration, alt imens du i dit eget tempo bliver fortrolig med ashtangas strukturede opbygning og oplever indre ro, klarhed og holistisk velvære.


Blid Hatha

- Er en blanding af en hatha- og vinyasaklasse. Det vil variere, om klassen vil indeholde solhilsner, surya namaskar. Blid hatha er god til nybegyndere, eller hvis man har brug for en mindre dynamisk klasse og mere brug for at mærke forbindelsen til ens krop, vejrtrækning, intuition og indre essens. 

Blid hatha er oplagt som hensyntagende yoga, da fokusset er mere på, hvordan det føles, og knap så meget på korrekt placering af kroppen i stillingerne. 

Har du brug for at styrke det bløde i din tilværelse? Mærke efter, hvad du og din krop har brug for, frem for hvad du bør og skal? Så er denne klasse et perfekt match. Du styrker din holistiske tilgang til din krop og livet og opbygger stille og roligt styrke, smidighed og indre ro.


Hatha

- Består som regel af en eller flere af solhilsnerne, surya namaskar, efterfulgt af stillinger, som holdes i længere tid ad gangen for at give plads til, at ens åndedræt kan få frit flow.

En hatha-klasse er et god sted at starte, hvis du vil blive fortrolig med yoga-stillingerne. En hatha-klasse kan på mange måder godt ligne en ashtanga-klasse, men knap så dynamisk og vil ofte variere i sekvensens opbygning fra gang til gang.

I hatha opbygger du styrke og udholdenhed og sætter fokus på dit åndedræt. Mærk, hvordan du styrker din disciplin og stilner dit ego ved at holde stillingerne i længere tid. Så møder du din sande natur.

Hatha yoga er derudover også byggegrundlaget for alle asanas (stillingerne) som vi kender det i dag.


Kundalini

- Kundalini er sanskrit. 'Kunda' betyder slange og 'lini' betyder viklet, oversat til viklet slange. I uma er det den traditionelle kundalini- og tantra-yoga, vi udøver, og som forbindes med gudinden Shakti eller den feminine guddommelige energi. Kundalini er en dynamisk praksis, hvor man bevæger sig med sit åndedræt for at opnå vitalitet, rense energikroppen og opnå indre bevidsthed og styrke. Balancér dit liv og din praksis med kundalini, tilfør mere feminin, powerful kraft, så der er plads til, at den maskuline energi kan handle. 

En kundalini-klasse vil indeholde mantra chanting, meditation, pranayama og koncentrationsøvelser.

Klassen er for alle og er en transformerende, holistisk klasse, hvor du forbinder dig selv med dit indre univers og styrker din højere bevidsthed.


Meditation

- Meditation er en tilstand, hvor bevidstheden er vågen, og hvor vi stilner den fysiske og mentale krop - en dag vil du måske opnå den tankeløse meditation. Vi vil udforske forskellige tantriske meditationsmetoder. Klassen vil variere, og kundalini vil også smelte lidt sammen med meditations-klassen en gang imellem.

Klassen vil ofte bestå af guidet fællesmeditationer, mantra chanting, visualiseringer og vipassana, så du opnår klarhed og forbindelse med din sande natur.

Alle niveauer er velkomne, og selv om du aldrig har prøvet at meditere, handler det meget mere om at slippe kontrollen og give plads til vejrtrækningen, ens eget nærvær og sende sit fokus indad frem for at man en dag måske opnår samadhi. 


Vinyasa

Vinyasa er en klasse, hvor vi bevæger os i takt med åndedrættet, og er en dynamisk form for yoga. Den øger din kreativitet og intuition. Med kraftfulde stillinger bevæger vi os i flows, som styrker kroppen, øger din mobilitet og ikke mindst tillader dig at smelte ind i din vejrtræning, så du føler, du svæver ind og ud af stillingerne. Det er her, magien ligger. 

Kreative vinyasa-klasser lader dig blive et med din indre essens, og du vil gå herfra glad, inspireret og med højnet bevidsthed. 

Denne klasse egner sig bedst for dem, som har kendskab til yoga, da det vil være en time med højere tempo. Vi anbefaler derfor ikke nybegyndere at starte med en vinyasa, da det kan være meget overvældende som ens første time. 

Slow Vinyasa

- som Vinyasa, men med et langsommere tempo, og hvor stillingerne holdes i et par vejrtrækninger for at opbygge endnu mere styrke, disciplin og forbindelse til den fysiske krop, den mentale krop og ens indre essens. Tag ikke fejl af ordet slow, det gør bestemt ikke klassen mindre udfordrende eller kedelig. Slow vinyasa giver dig plads til at styrke din intuition samt at lytte til din indre stemme, så egoet bliver skubbet i baggrunden. Har du dosha-typen vata, er denne klasse lige noget for dig!


Yin

- Er oftest siddende eller liggende stillinger taget ud af hatha-yoga, som holdes mellem 3 og 10 minutter ad gangen. Yin er yoga, hvor vi styrker og strækker bindevævet og holder musklerne afslappet. Det kan være udfordrende at være stille i en stilling i længere tid ad gangen, både fysisk og mentalt. Vi arbejder derfor aktivt med vejrtrækningen for at finde ind i roen og blive der, selvom der kan opstå uforklarlige følelser, som gerne må slippes for at kunne smelte ind i stillingerne. 

Yin er en rolig form for yoga, som styrker det parasympatiske nervesystem og hjælper os med at blive bevidste om vores fysiske kroppe og styrke vores mentale krop. Yin øger dit nærvær og giver plads til hele dig. Yin kan også bruge til en indre rejse, så du kommer ind og lytter til hvad din essens har at fortælle dig.