Om UMA

Vores vision i uma er at guide og inspirere til at vække den højere bevidsthed indeni, igennem oplysning af yoga, intentioner, fysisk og spirituel praksis.

Filosofi

Uma [meaning]

 • Splendor
 • Tranquility
 • Fame
 • Night

Uma oversat fra sanskrit betyder 'mother'. Hun er hindu-gudinden, også kendt som Parvati, og hun anses for at være moderen til alle guderne. Reinkarnation af Shakti.

Hun er hustru til Lord Shiva. I sin Parvati eller uma-form er hun gudinden, der leder energi, kreativitet, ægteskab, og moderskab. 

Derfor: Uma - skaber et rum af kærlighed, accept, intentioner, fællesskab, og plads til udvikling.


Vores mission 

 • At inspirere til spirituel vækst i vores fællesskab
 • At forene og bringe mennesker tættere sammen
 • At skabe et stærkt samfund, som ser forbi vores forskelligheder
 • At skabe bevidsthed omkring dét at leve et oplyst liv

Yoga [meaning]

Yoga er sanskrit og betyder at 'forene'. At forene, krop, sind og sjæl. Men det kan også betyde at forene os med vores omverden. 


'When we understand that the person next to us is the same as oneself, we understand that we are all the same and then we become oneness'                                                                                                                                       - Nischala Joy Devi

I uma ærer vi den traditionelle yoga, som er baseret på 5000 år gamle skrifter, i en sammensmeltning med det moderne liv, så de besøgende får det bedste fra begge verdner og kan leve et liv i harmoni og balance.

Vi inspirerer vores besøgende til at vokse sig ind i en balanceret livsstil med plads til at udfolde sig både på og af yogamåtten. 

Med en regelmæssig praksis står vi alle stærkere, så vi kan klare det L*** som livet også byder på.

Yoga er ikke kun en fysisk praksis hos uma. Det er en livstil, som har dybe rødder ned i 'de 8 grene af yoga' som Patanjali så fint har fortolket de oldgamle skrifter til 'Yoga sutras'. 

 1. Yamas             >     Etisk disciplin 
 2. Niyamas          >     Indre observation
 3. Asanas            >     Kropsstillinger
 4. Pranayama      >    Kontrol af åndedrættet
 5. Pratyahara       >   Tilbagetrækning af sanserne
 6. Dharana           >    Koncentration
 7. Dhyana            >    Meditation
 8. Samadhi           >    Oplysning

Igennem disse 8 grene vil du mærke en forandring indeni. Yoga er et komplet system, som bringer alignment i kroppen, åndedrættet, sindet, dine værdier og din indre essens (sjælen), så du oplever dig selv som et mere helt menneske, som tør at stå i sit eget stærke lys.

Vi er blot her for at holde rummet, så du har et safe space at vokse i.

uma er et mødested for ligesindede personer, lærere og undervisere, som blot venter på at kunne dele ud af deres viden og inspirere os alle.

Kom som du er, mød dig selv. Bliv set og mødt - åbn dig op til et liv i forandring, og din rejse vil begynde.

- Namaste.

uma community

Hos uma ved vi, at et stærkt fællesskab er en vigtig del af vores hverdag. Derfor lægger vi stor vægt på at skabe et safe space til personlig udvikling på alle planer. Vi har events for både medlemmer og andre nysgerrige, for at bringe os alle tættere sammen. Når vi deler glæden ved alle aspekter af yoga, vil vi i fællesskab vokse.

Uanset hvad du identificerer dig med, er der og skal der være plads til lige præcis den, du er, og hvor på din rejser du befinder dig. Vi forskelsbehandler ikke i uma, og vi forventer, at alle vores besøgende behandler hinanden ordentligt og med respekt. Det er hovedessensen af yoga og derfor også i uma.

Yoga Shala

- Traditionel yoga shala møder den moderne verden med et twist af minimalistisk boheme.

Yoga Shala [meaning]

yoga betyder at forene, shala betyder hjem.

- Derfor er det naturligt, at vi siger 'yoga shala' i uma, da uma er vores 'yoga-hjem' som vi ønsker at dele med alle, som har lyst til at tage yoga til sig.

uma er placeret i hjertet af Esbjerg, i en lille, hyggelig baggård, hvor du får fornemmelsen af at trække dig tilbage og flyde ind i din egen lille oase, fyldt med kærlighed, nærvær og samhørighed. 

I uma gør vi en dyd ud af, at du mærker den autentiske form for yoga, i rolige omgivelser. Vi er meget passioneret omkring vores egne yogarejser, og hvordan vi kan inspirere alle vores besøgende til at tage på deres egen indre rejse. Vores yogalærere forventes derfor at videreuddanne sig og fordybe sig i egen praksis, både udenfor og på yoga-måtten, så de ved af egne erfaringer og oplevelser, hvad det er, de videregiver og deler ud af. 

uma er et sted hvor du kan blive støttet i at udvikle din fysiske og ikke mindst din mentale praksis, så du får mere overskud i en hektisk hverdag og tager bevidste valg i dit liv. 

Derfor er alle velkomne i uma! Du behøver hverken at kende til yoga i forvejen, have en praksis eller vide, hvad yoga-begreberne hedder på sanskrit. Du skal heller ikke se ud på nogen bestemt måde, og det forventes ikke af dig, at du kan stå på hovedet eller gå i bro.

Det vigtigste er, at du har lyst til at lære! At du træder ind i uma med et åbent sind overfor din yogalærer, dig selv og dine medmennesker. At du har en krop, du har lyst til at bevæge. At du har lyst til at mærke din vejrtrækning og lyst til at fordybe dig i dig selv, også når motivationen ikke er på sit højeste, eller når du mærker nogle svære følelser eller oplevelser i dit liv. Det er derfor, vi har uma - for at du møder dig selv som et helt menneske og nærer dig selv med kærlighed. At du tillader dig selv at være, ligesom du er, og at du er der på din rejse, hvor du skal være.

Velkommen til uma 🤍

'Spiritualitet starter hvor den vestlige verdens psykologi slutter'     - unknown.